Συνταγές

Μαύρο Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς & Γαρίδες με θαλασσινό νερό

Μαύρο Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς & Γαρίδες με θαλασσινό νερό Υλικά : για 4 άτομα 1 πακέτο σπαγγέτι 1 βάζο μελάνι σουπιάς 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες με θαλασσινό νερό 300 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι μέτριο 1 σκελίδα σκόρδο 2-3 δαφνόφυλλα Ελαιόλαδο πιπέρι λίγο λευκό κρασί βασιλικό ψιλοκομμένο Διαδικασία: Σε κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες με more »

Κοκκινόψαρο ή Σφυρίδα ψητή στο φούρνο με λαχανικά

Κοκκινόψαρο ή  Σφυρίδα ψητή στο φούρνο με λαχανικά Υλικά: 1 Σφυρίδα ή Κοκκινόψαρο μεγάλο περίπου 1 κιλό 3 καρότα κομμένα σε κύβους 1 μικρό μπρόκολο κομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 φλιτζανάκι . άσπρο κρασί 2-3 κουτ. θαλασσινό νερό 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 more »

Xταπόδι Πλοκάμι βραστό (ξιδάτο)

Xταπόδι Πλοκάμι Φλεριανού  βραστό (ξιδάτο) ,ο απόλυτος θαλασσινός μεζές. Υλικά • 400 γρ. Xταπόδι Πλοκάμι • Νερό • 1 φύλλο δάφνης • 4 μπαχάρια • Μαϊντανός ψιλοκομμένος • Ρίγανη • ¾ φλιτζάνι τσαγιού λάδι • ½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι Διαδικασία: Πλένετε το χταπόδι ,το τοποθετείτε στην κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό και αφήνετε να σιγοψηθεί more »

Spaghetti με θαλασσινά Φλεριανού

Spaghetti με θαλασσινά  Φλεριανού ,μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή! Yλικά • 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες • 100 γρ. μύδια με το κέλυφος • ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.) • αλάτι – πιπέρι • 2 σκ. σκόρδο • 1 κόκκινη πιπεριά • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ • 4 μεσαίες τομάτες, τριμμένες Βάζουμε σε δυνατή φωτιά more »

Γαρίδες σαγανάκι

 Το κλασικό κι αγαπημένο σαγανάκι με γαρίδες είναι ένα από αυτά τα φαγητά που δεν μπορείς να αντισταθείς. Δοκιμάστε να το φτιάξετε με Γαρίδες αποφλοιωμένες του Φλεριανού Γαρίδες  σαγανάκι Υλικά 1κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια 1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος 1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή more »

Λευκές Aχιβάδες με λιγκουίνι

Λευκές Aχιβάδες (Βόγκολες ) με λιγκουίνι Υλικά για 4-5 άτομα: 1 πακέτο λιγκουίνι 800 γρ. Λευκές αχιβάδες ολόκληρες με κέλυφος (Βόγκολες) 2 σκελίδες σκόρδο 2 φλιτζανάκια λευκό κρασί 4 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. Θαλασσινό νερό Πιπέρι Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα με  νερό ,προσθέτετε 1 φλιτζ. Θαλασσινό νερό και  βράζετε τα μακαρόνια more »

Φιλέτο γλώσσας με λεμόνι & κόλιανδρο

Το ψάρι περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β και τυροσίνη ,ένα από τα αμινοξέα που είναι ωφέλιμα διατροφικά στοιχεία για τη μνήμη και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Υλικά ◦ 4 φιλέτα γλώσσας , (Φλεριανού) περίπου 175 γρ. το καθένα ◦Χυμός λεμονιού ◦15-30 ml κόλιανδρο ψιλοκομμένο ◦Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο –αλάτι ◦15 γρ.(1 κουτ. σούπας βούτυρο) ◦Κλωναράκια more »

Μεσογειακός‬ ‪‎Σολομός‬ με ‪Θαλασσινό‬ ‪νερό‬

Ο Σολομός είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο και θρεπτικό ‪Ψάρι‬, ενώ το Θαλασσινό νερό θα εμπλουτίσει το φαγητό σας ”γευστικά” ,αλλά & σε ”ιχνοστοιχεία” ,όπως (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο σίδηρο) χαρίζοντας επίσης μια γεύση από θάλασσα στο φαγητό σας. Υλικά για 4 άτομα: • 4 φιλέτα ‪#‎Σολομό‬ ‪#‎Φλεριανού‬ • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, • 1 ½ φλιτζ. more »

‪Ψαρόσουπα‬ με ‪‬‪κοκκινόψαρο‬,Φλεριανού‪‪

‪Ψαρόσουπα‬ με ‪‎φρεσκοκατεψυγμένο‬ ‪κοκκινόψαρο‬,”Φλεριανού” ή ‪‎μπακαλιάρο‬,ή ‪φαγκρί‬ ή άλλο ψάρι για σούπα Υλικά • 1 ½ κιλού ψάρι για σούπα • 6 μεγάλα καρότα • 1 ρίζα σέλινο • 1 κρεμμύδι • 4 πατάτες • 2/3 κούπας λάδι • Φρεσκοκομμένo πιπέρι • 1/3 χυμό λεμονιού • Θαλασσινό νερό Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 6 more »

Ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας και ελιές

Η φρέσκια ντομάτα αναδεικνύει υπέροχα τη γεύση του ψαριού ενώ τού προσδίδει έξτρα γεύση και άρωμα. Οι ελιές χαρίζουν μοναδική γεύση στην πλούσια σάλτσα που συνοδεύει το ψάρι. Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 20΄ Υλικά για 6 άτομα • 6 φιλέτα Γλώσσα ή Πέρκα • ελαιόλαδο • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας • 2 μεγάλες ώριμες more »

‎Κοκκινόψαρο‬ ακέφαλο στο λαδόχαρτο ”Φλεριανού”

Το μαγείρεμα του ‪ψαριού‬ στο λαδόχαρτο, στερείται μόνο θερμίδων και καθόλου γεύσης, καθώς είναι πάρα πολύ νόστιμο! Ζεσταίνετε πρώτα τον φούρνο, εν συνεχεία βάζετε το ‪‎ψάρι‬ στο λαδόχαρτο μαζί με κομμάτια καρότο, σέλινο, φέτες φρέσκιας ντομάτας, θυμάρι και ρίγανη και το κλείνετε. Το Κοκκινόψαρο περιέχει ‪#‎ω‬-3 λιπαρά που ελαττώνουν τα επίπεδα γκρελίνης και βοηθούν στον more »

Φιλέτο γλώσσας ή παγκάσιους ή μπακαλιάρου στον ατμό .

Υλικά: για 4 άτομα •4 μεγάλα φιλέτα Φλεριανού •100ml ελαιόλαδο •100ml λευκό ξηρό κρασί •½ κουταλάκι του γλυκού λουίζα •½ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν •½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι •½ κουταλάκι ρίγανη •1 κουταλάκι αλάτι •½ κουταλάκι ζάχαρη •1 πρέζα πιπέρι Διαδικασία Στρώνουμε σε ένα ταψί τα φιλέτα, χτυπάμε σε μία λεκάνη τα υλικά, περιχύνουμε more »

Καλαμάρια γεμιστά πικάντικα Φλεριανός

Καλαμάρια γεμιστά πικάντικα Φλεριανός Επιλέξτε μεγάλα καλαμάρια Ατλαντικού Φλεριανός , για εύκολο γέμισμα . Tips: Για να γίνουν τα καλαμάρια πιο μαλακά, αφήστε τα γεμισμένα για 1 ώρα πριν τα ψήσετε. Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄ Χρόνος Εκτέλεσης: Ψήσιμο: 10΄ – 15΄ Υλικά: Για 4 άτομα

Σολομός με ρύζι κάρυ & λαχανικά.

Ο Σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία, ευεργετικές ιδιότητες και με πολύ πλούσια γεύση. O σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα. Υλικά: 1 φιλέτο Σολoμού Φρεσκοκατεψυγμένο Φλεριανού λίγο άνηθο 1 κούπα ρύζι 1/2 ζωμό λαχανικών 1/4 more »

Aστακομακαρονάδα

Aστακομακαρονάδα ΥλικάΔιαδικασία Υλικά 2 Αστακούς μικρούς φρεσκοκατεψυγμένους ‘’Φλεριανού’’ ½ κιλό σπαγγέτι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο 1 φλιτζανάκι Θαλασσινό νερό 2 φύλλα δάφνης ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ξύλα κανέλας Πιπέρι Διαδικασία Aφήνετε   τους αστακούς να αποψυχθούν, βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό ,ρίχνετε τη δάφνη, more »

Σπαγγέτι με γαρίδες & Θαλασσινό νερό

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο με Mediterranea θαλασσινό νερό ΥλικάΔιαδικασία Υλικά 1 κιλό γαρίδες φρέσκο κατεψυγμένες Φλεριανού 1 κιλό σπαγγέτι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ½ φλιτζάνι κρασί λευκό 1 ποτήρι Mediterranea Θαλασσινό νερό 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες ή ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη more »

Σολομός ποσέ με σάλτσα σέλινου

Ο σολομός είναι μια καλή πηγή απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. ΥλικάΔιαδικασίαΧρόνος Υλικά για 6 άτομα 6 κομμάτια Σολομού Φλεριανού (175γρ. το καθένα) Ζωμός λαχανικών για το ποσέ Κλωναράκια μαϊντανού Σάλτσα 30γρ .βούτυρο 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ 1 ½ φλιτζάνι γάλα 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζάνι more »

Φιλέτα γλώσσας με μαϊντανό

Μια υπέροχη συνταγή, δοκιμάστε να την φτιάξετε με άγρια ‪γλώσσα ‪‎ψάρι φιλέτο ‪Φλεριανού και με μανιτάρια πλευρώτους, ένα εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό αλλά και το βραδινό τραπέζι. ΥλικάΔιαδικασία Υλικά 8 φιλέτα ‪γλώσσας (Φλεριανού) ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές κονιάκ ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι –πιπέρι φρεσκοτριμμένο Διαδικασία more »