- Home
- Διατροφή
Διατροφή
Ζωμός Ψαριού ή λαχανικών με Θαλασσινό νερό
Φτιάξτε ζωμό ψαριού ή λαχανικών με Θαλασσινό νερό Ορισμένες συνταγές προτείνουν τη χρήση ζωμού ,αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι ζωμοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι ,ενισχυτικά γεύσης καθώς και γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) .Ο ζωμός είναι κάτι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί και μπορείτε να τον ετοιμάζετε σε ποσότητες και να τον more »
Γιατί είναι σημαντική για τα παιδιά η κατανάλωση ψαριών;
Τα ψάρια αποτελούν απαραίτητη τροφή για τους ενήλικες και τα παιδιά. Εξάλλου είναι βασικό στοιχείο στη μεσογειακή πυραμίδα της διατροφής. Από θρεπτικής άποψης, είναι μια τροφή χαμηλή σε θερμίδες και πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητος. Το λίπος που περιέχουν αποτελείται από τα «καλά» λιπαρά οξέα, και ιδιαίτερα από ω 3 λιπαρά. Σε μία εποχή που more »
Τα οφέλη του Θαλασσινού νερού στη ζωή & στην διατροφή μας
Γράφει : η Αλεξίου Γεωργία Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος LASERtouch Το θαλασσινό νερό έχει αλμυρότητα μεταξύ 3,1% και 3,8% ενώ το pH του κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4 επομένως είναι ελαφρώς αλκαλικό. Η πυκνότητά του στην επιφάνεια της θάλασσας ποικίλλει ανάλογα με την θερμοκρασία και την αλμυρότητα από περίπου 1020 ως 1029 χιλιόγραμμα ανά κυβικό μέτρο. Παρά την αλμυρότητά του το θαλασσινό more »
Θαλασσινό νερό & τα οφέλη του στην υγεία μας.
Θαλασσινό νερό: Διαβάστε πόσο καλό κάνει στην υγεία σας! Τί υποστήριζε ο Ιπποκράτης Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν τα οφέλη για την υγεία και τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του νερού. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κολύμπι σε θαλασσινό more »
Τα Ψάρια καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων
Γνωρίζετε ότι τα Ψάρια περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση και ενισχύουν τις καύσεις. Τα πιο παχιά ψάρια είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη δραστικότητα της ινσουλίνης. Επίσης, αυξάνουν το σήμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί την καύση λίπους και την more »
Τόνος Φιλέτο
Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι μια τροφή αρκετά εύπεπτη για ανθρώπους όλων των ηλικιών με πολύ λίγες θερμίδες αφού τα 100 γρ. τόνου δεν προσδίδουν πάνω από 130 θερμίδες. Συνδυάστε το με διαφορά λαχανικά more »
Μελάνι Σουπιάς και Kαλαμάρι
Η Μεσόγειος αγαπάει πολύ ,τη σουπιά, και το καλαμάρι και τα προτιμάει σε πολλές εκδοχές. Μαγειρέψτε τα ψητά, γεμιστά, παέγια, με κρασί ή σπανάκι, οι σουπιές και τα καλαμάρια θα σας δώσουν μοναδικά αρώματα και μια αξέχαστη γεύση. Το μελάνι τους, το οποίο έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια, βάφει όχι μόνο με more »
Κοκκινόψαρο και διατροφή
Γνωρίζετε ότι το Κοκκινόψαρο αποτελεί εξαιρετική πηγή τεσσάρων ουσιωδών συστατικών για τη μείωση του κοιλιακού λίπους. Συγκεκριμένα, περιέχει: πρωτεΐνες αργής διάσπασης (αυξάνουν περισσότερο τη θερμογένεση), ω-3 λιπαρά (ελαττώνουν τα επίπεδα γκρελίνης και βοηθούν στον έλεγχο του στρες), ασβέστιο (συμβάλλει γενικότερα στην ελάττωση του σωματικού λίπους) και ψευδάργυρο.
Η συχνή κατανάλωση Ψαριών
Η συχνή κατανάλωση Ψαριών: 1. Βοηθά τον εγκέφαλο 2. Αυξάνει την πνευματική δύναμη και διαύγεια 3. Μειώνει τον κίνδυνο για τη νόσο Αλτσχάιμερ 4. Προστατεύει την καρδία μειώνοντας τον κίνδυνο για αρρυθμίες, αθηρωμάτωση και έμφραγμα μυοκαρδίου 5. Βοηθά κατά του καρκίνου 6. Βελτιώνει την όραση και προστατεύει από την τύφλωση 7. Μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών more »
Θαλασσινά
Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που νηστεύουν εμφανίζουν καλό λιπιδαιμικό προφίλ, προστατεύονται από χρόνια νοσήματα, όπως τα καρδιαγγειακά, παρουσιάζουν καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά κατάθλιψης. -Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε θαλασσινά, καθώς είναι τα μόνα τρόφιμα στην περίοδο της νηστείας που περιέχουν βιταμίνη Β12. Επίσης μας δίνουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Η παραδοσιακή δίαιτα της Σαρακοστής.
Η παραδοσιακή δίαιτα της Σαρακοστής, χάρη στα άφθονα λαχανικά και φρούτα, είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, C, E), φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Tα θαλασσινά παρέχουν αυξημένες ποσότητες ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων βελτιώνοντας την καρδιακή και νευρική λειτουργία και το λιπιδαιμικό προφίλ του οργανισμού. Επίσης, αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Β12. Πιο αναλυτικά more »
Η σημασία της καταψύξεως (Ψάρια-Θαλασσινά)
Η σημασία της καταψύξεως (Ψάρια-Θαλασσινά) Για να απολαύσετε τα φρεσκοκατεψυγμένα προϊόντα Φλεριανός (Ψάρια-Θαλασσινά) σε άριστη κατάσταση είναι πολύ σημαντική λειτουργία της απόψυξης. Η ιδανική διαδικασία είναι να βουτήξετε τα κατεψυγμένα ψάρια ή θαλασσινά σε πλήρως κρύο νερό και να τα κρατήσετε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν από το μαγείρεμα. Αν ακολουθήσετε αυτές τις διαδικασίες με more »
Λιπαρά Ψάρια για πνευματική ενέργεια
Η μνήμη μας αρχίσει να εξασθενεί από την ηλικία των 45, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Ένας από αυτούς είναι η ποιότητα της διατροφής όπου μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων νευρώνων στον εγκέφαλό μας προσφέροντάς του απλώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αυτές οι διατροφικές επιλογές διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και τον προστατεύουν από more »
Ψάρια και τα οφέλη τους!
Η συχνή κατανάλωση Ψαριών: 1. Βοηθά τον εγκέφαλο 2. Αυξάνει την πνευματική δύναμη και διαύγεια 3. Μειώνει τον κίνδυνο για τη νόσο Αλτσχάιμερ 4. Προστατεύει την καρδία μειώνοντας τον κίνδυνο για αρρυθμίες, αθηρωμάτωση και έμφραγμα μυοκαρδίου 5. Βοηθά κατά του καρκίνου 6. Βελτιώνει την όραση και προστατεύει από την τύφλωση 7. Μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών more »
Χτένια Ψύχα
Πολύτιµο κοµµάτι της διατροφικής πυραµίδας, τα θαλασσινά αποτελούν µία από τις καλύτερες -θρεπτικά και γευστικά- επιλογές που η θάλασσα φέρνει στο πιάτο µας. Όλα τα θαλασσινά αποτελούν µια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου και περιέχουν βιταµίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη D, ασβέστιο, ψευδάργυρο, more »
Η διατροφική αξία των μυδιών
Τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη. Tα 100 γραμμάρια (10-12 μεγάλα μύδια) περιέχουν : • 87 θερμίδες, •17 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, •200 mgr ασβέστιο (όσο το ½ κουπάκι γιαούρτι), •330 mgr φώσφορο (όσο 1 και ½ κουπάκι γιαούρτι), •7,7 more »
Σολομός… μια πολύτιμη τροφή
Ο Σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία μας, χαρίζοντας μας υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά και μυαλό, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. O Σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, more »
Ψάρια και Διατροφική αξία
Το ψάρι είναι τροφή εύπεπτη και πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κοβάλτιο και χαλκό. Επιπλέον, τα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί, ο σολομός, η σαρδέλα, ο κολιός, ο γαύρος, η μαρίδα, ο μπακαλιάρος, η πέστροφα, είναι πηγές άφθονης βιταμίνης Α και Ο. Ειδικά αυτά τα ψάρια, περιέχουν τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που συμφωνάμε όλες more »