Ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας και ελιές

Ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας και ελιές

Η φρέσκια ντομάτα αναδεικνύει υπέροχα τη γεύση του ψαριού ενώ τού προσδίδει έξτρα γεύση και άρωμα. Οι ελιές χαρίζουν μοναδική γεύση στην πλούσια σάλτσα που συνοδεύει το ψάρι.

Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 20΄

Υλικά για 6 άτομα

6 φιλέτα Γλώσσα ή Πέρκα

• ελαιόλαδο

• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας

• 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες

• 1/2 σκελίδα σκόρδο (αν θέλουμε)

• 1 μεγάλο κρεμμύδι

• 5 – 6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος

• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 100 ml ελαιόλαδο

• 5-7 ελιές κομμένες χωρίς το κουκούτσια

Σάλτσα ντομάτας: Κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες με το σκόρδο, το κρεμμύδι το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, για να αναμειχθούν τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τις ελιές κομμένες στην μέση. Ψάρι: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C ,βάλτε τα φιλέτα ψαριών σε ρηχό ταψί . Σκεπάστε το ταψί και ψήστε το ψάρι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ,στην συνέχεια ρίξτε πάνω στα φιλέτα ψαριού και την σάλτσα σας και αφήστε τα για άλλα 5΄ λεπτά. Σερβίρετε τις φέτες ψαριού με όση σάλτσα ντομάτας επιθυμείτε.

Συνταγές