Σολομός… μια πολύτιμη τροφή

Σολομός… μια πολύτιμη τροφή

Ο Σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία μας, χαρίζοντας μας υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά και μυαλό, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

O Σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα.
Η φήμη του σολομού ως μια τροφή ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ασυνήθιστη περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Περίπου 110 γρ. σολομού, περιέχουν τουλάχιστον 2 γρ. ωμέγα-3 λιπαρά οξέα -περισσότερο από το μέσο όρο πρόσληψης των ενηλίκων από διάφορες τροφές κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά έχουν δύο μορφές: EPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Ωστόσο, ο σολομός είναι επίσης πλούσιος και σε άλλα ωφέλιμα συστατικά, όπως η βιταμίνη D και το σελήνιο, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία μας.

Διατροφή , , , , , , ,