Ψαρόσουπα με λαχανικά

Ψαρόσπουπα με λαχανικά
Υλικά
  • 1 ½ κιλού ψάρι  Φλεριανού (κατεψυγμένο κοκκινόψαρο, μπακαλιάρο, φαγκρί ή άλλο ψάρι για σούπα)
  • 6 μεγάλα καρότα
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 1 πράσο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 3 μικρά κολοκύθια
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2/3 κούπας λάδι
  • Φρεσκοκομμένο Μαύρο πιπέρι
  • 1/3 χυμό λεμονιού
  • θαλασσινό  νερό Αgua de Mar αντί για αλάτι
Διαδικασία

Πλύντε και καθαρίστε τα λαχανικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 6 ποτήρια νερό και 2 ποτήρια θαλασσινό Αgua de Mar, το λάδι, πιπέρι και όλα τα καθαρισμένα λαχανικά εκτός από τις πατάτες. Βράστε τα 30’. Στο μεταξύ πλύντε και καθαρίστε τα ψάρια.  Βγάλτε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και στο ζουμί που βράζει βάλτε τα κομμάτια του ψαριού. Βράστε τα 10’-15’ προσέχοντας να βράσουν χωρίς να διαλυθούν. Βγάλτε το ψάρι σε πιατέλα και περάστε το ζουμί από μια λεπτή σίτα σε μια άλλη κατσαρόλα για να αφαιρέσετε τα κόκαλα. Ξαναβάλτε το στην φωτιά, ρίξτε τις πατάτες σε κομμάτια και βράστε τες, ώσπου να μαλακώσουν καλά, 20’ περίπου. Βγάλτε τις μισές σε ένα μπόλ και πατήστε τις για να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε τον πουρέ με λίγο ζουμί κι αδειάστε τον μέσα στην κατσαρόλα, για να χυλώσει η σούπα.  Κόψτε τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια σε κομμάτια και βάλτε κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα. Το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά, στραγγίστε τα και πετάξτε το ζουμί τους ρίξτε το πάλι στην κατσαρόλα. Όταν η σούπα αρχίζει και βράζει και πάλι, κατεβάστε την από την φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και λίγο φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή συνοδεύοντας τη με το βραστό ψάρι.

Συνταγές , , , , ,