Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα, ούζο & λεμόνι

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ,ΟΥΖΟ & ΛΕΜΟΝΙ
Υλικά
  • 1 κιλό μύδια μισό κέλυφος (Φλεριανού
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • 3 λεμόνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 150ml ελαιόλαδο
Διαδικασία

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μύδια σε ζεστό ελαιόλαδο, σβήνουμε με το ούζο, ρίχνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας. Μπορούμε να τα σερβίρουμε και πάνω σε ρύζι Χαβάη το οποίο το βράζουμε μέσα σε ζωμό από καραβιδοκέφαλα.

Chef: Πρασατζής Χρυσόστομος

Συνταγές , , , ,