Θαλασσινά αλά Λουιζιάνα

Θαλασσινά αλά Λουιζιάνα

Τα Θαλασσινά περιέχουν τυροσίνη, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται για την Παρασκευή χημικών ουσιών που αυξάνουν την ενέργεια και τη διανοητική οξύτητα.

Υλικά
  • 400 γρ. Θαλασσινά που θα έχετε ετοιμάσει μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια Φλεριανού
  • 4 κουτ. γλυκού μπαχαρικά
  • 2 κουτ.σούπας ξηρό σέρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπολτός
  • Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια, σε φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
Διαδικασία
  1. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε τα μπαχαρικά, το σέρι τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ και το μαύρο πιπέρι.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά το σκόρδο, τα καρότα, και την πιπεριά.
  3. Προσθέτετε τα θαλασσινά, τα κολοκυθάκια, και τα κρεμμυδάκια και τηγανίστε για 4-6 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρέψτε τα όλα μέχρις ότου τα θαλασσινά και τα λαχανικά μαλακώσουν και ζεσταθούν πολύ.
  5. Σερβίρετε με ρύζι ή με λιγκουίνι.

Καλή σας όρεξη!

Συνταγές , , , ,