Τα Θαλασσινά περιέχουν τυροσίνη, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται για την Παρασκευή χημικών ουσιών που αυξάνουν την ενέργεια και τη διανοητική οξύτητα.
Υλικά
- 400 γρ. Θαλασσινά που θα έχετε ετοιμάσει μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια Φλεριανού
- 4 κουτ. γλυκού μπαχαρικά
- 2 κουτ.σούπας ξηρό σέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπολτός
- Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 καρότα κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια, σε φέτες
- 1 ματσάκι φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
Διαδικασία
- Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε τα μπαχαρικά, το σέρι τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ και το μαύρο πιπέρι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά το σκόρδο, τα καρότα, και την πιπεριά.
- Προσθέτετε τα θαλασσινά, τα κολοκυθάκια, και τα κρεμμυδάκια και τηγανίστε για 4-6 λεπτά ακόμη.
- Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρέψτε τα όλα μέχρις ότου τα θαλασσινά και τα λαχανικά μαλακώσουν και ζεσταθούν πολύ.
- Σερβίρετε με ρύζι ή με λιγκουίνι.
Καλή σας όρεξη!