Μπύρα με θαλασσινό νερό

Μπύρα με θαλασσινό νερό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ:

OΠΤΙΚΗ ΦΑΣΗ:
Χειροποίητη μπύρα βιοτεχνικής παρασκευής στο χρώμα του χαλκού ,με αναλαμπές σε αποχρώσεις του πορτοκαλί. Με λεπτές φυσαλίδες ,που συναρμόζονται σε ένα ωραίο σύνολο. Παραμένουσα κορώνα ,αφρός στο χρώμα του ελεφαντόδοντο.

OΣΦΡΗΤΙΚΗ ΦΑΣΗ:
Ευχάριστη η πρώτη αίσθηση, με μέτρια ένταση, στην οποία ξεχωρίζουν αρώματα βύνης, καθώς και παξιμαδιού που έχει πρόσφατα βγει από το φούρνο.

Σε μια δεύτερη προσέγγιση δίνει την αίσθηση μεγαλύτερης έντασης (μέτριας-υψηλής), ενώ συναντάμε αρώματα ιωδίου, άνθος κρόκου (σαφρανιού) και ξερού χορταριού.

Πολύ φρουτώδης αίσθηση, που παραπέμπει σε ροδάκινο και αχλάδι σε σιρόπι. Απαλή αίσθηση ανθέων, φρέσκων λαχανικών και ελαφρού καβουρδίσματος.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ:
Στο στόμα αφήνει ευχάριστη γεύση, ισορροπημένη, με σαφή επίγευση. Η αίσθηση είναι ελαφριά, ενώ οι αποχρώσεις ιωδίου γίνονται έντονες αν το φαγητό είναι σχετικά αλμυρό, προσδίδοντας βαλσάμικες γεύσεις, όπως γεύση της γλυκόριζας σε μορφή ραβδίου Ο λυκίσκος είναι μέτριας έντασης, και για το λόγο αυτό η γεύση δεν είναι υπερβολικά πικρή ενώ η αίσθηση της παραμένει.

Γλυκιά αίσθηση στην αρχή της κατάποσης, που θυμίζει και πάλι ροδάκινο, ενώ στο κέντρο του στόματος κυριαρχεί η αίσθηση των λεπτών φυσαλίδων που συναρμόζονται σε ένα ωραίο σύνολο και αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς στη συνέχεια της κατάποσης.

Μπύρα με Θαλασσινό Νερό , , , ,