ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΡΤΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΡΤΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ

ΑΡΤΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ

ΑΡΤΟΣ & ΓΕΥΣΕΙΣ ΖΥΜΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας δημιούργησε το πρωτότυπο προϊόν “Artothalassies”. Πιο συγκεκριμένα το προϊόν αναπτύχθηκεαπό τις φοιτήτριες Δήμητρα Κυριαζή, Μαρία Σιδηροπούλου και Τζωρτζίνα Χριστοδουλοπούλου υπό την καθοδήγηση του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου, Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και σε συνεργασία με τις εταιρείες «Άρτος και Γεύσεις, Παναγιώτης Σαχινίδης», και Δ.ΦΛΕΡΙΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.Οι «Αρτοθαλασσιές» είναι ένα βιολογικό καινοτόμο προϊόν που ανήκει στην κατηγορία «άρτος». Τα συστατικά του προϊόντος είναι τα εξής: το βιολογικό αλεύρι (από σκληρό και μαλακό σίτο), η ινουλίνη, η μαγιά, το βιολογικό σουσάμι και το θαλασσινό νερό (νερό που περιέχει θαλασσινό αλάτι).Η καινοτομία του προϊόντος είναι η πλήρης αντικατάσταση του νερού και του μαγειρικού άλατος από θαλασσινό νερό.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που εδρεύει στην Καρδίτσα, για ακόμη μια χρονιά απέδειξε ότι, παρόλες τις αντιξοότητες, παραμένει ενεργό και δραστήριο παράγοντας γνώση, στηρίζοντας τους φοιτητές και την τοπική ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

“Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την παρασκευή ψωμιού”, δήλωσε στα ΜΜΕ ο Παν. Σαχινίδης. Και συνέχισε:

“Πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου ή το πολύ τον Oκτώβριο ο “Φούρνος Σαχινίδη” θα βγάλει τα καρβέλια “Αρτοθαλασσιές” στην αγορά.

Ο κ. Γεωργόπουλος έκανε λόγο για ένα “καινοτόμο ψωμί”, αφού αντί για αλάτι χρησιμοποιήθηκε θαλασσινό νερό ενώ προστέθηκε και μία φυτική ίνα από αγκινάρα που δίνει άριστη δομή, γεύση και χρώμα.

Το συγκεκριμένο ψωμί μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε τρεις ημέρες, εφόσον θα φυλαχθεί σε δροσερό και ξηρό μέρος.

http://www.teilar.gr

 

Νέα , , ,