Ψάρια & Διατροφή

Ψάρια & Διατροφή

 Γιατί πρέπει να τρώμε ψάρια;

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με τα ψάρια, ώστε οι ειδικοί στη διατροφή και την υγεία, συστήνουν την τακτική κατανάλωση λιπαρών ψαριών  τουλάχιστον  2 φορές την εβδομάδα. Kατ’ αρχάς  είναι η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ περιέχει πολύ λίγο λίπος. Επιπλέον, το λίγο λίπος των ψαριών, είναι πολυακόρεστο, που είναι καλό για την υγεία.

Μία μερίδα ψάρι την ημέρα (περίπου 150-180 γραμμάρια), μπορεί να καλύψει τις καθημερινές απαιτήσεις μας σε πρωτεΐνες, πολύ εύκολα. Τα έλαια των ψαριών περιέχουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Δείτε γιατί…

  • Αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια, έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδιαίτερα για τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

  •  Μειωμένος κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών της καρδιάς

Η τακτική κατανάλωση ψαριών, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και στηθάγχης. Αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας τους θρόμβους αίματος και τη φλεγμονή. Τέλος, βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

  • Οφέλη για την εγκυμοσύνη

Τα ψάρια είναι εξαιρετικά για τις εγκύους, καθώς η έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερα ψάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από πρόωρους τοκετούς και χαμηλό βάρος των μωρών τους.

  • Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα ψάρια κάνουν καλό στην υγεία μας, είναι το ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε ψάρια, έχασαν λίπος σε ταχύτερους ρυθμούς από εκείνα που δεν το έκαναν.

  •  Καλύτερο ανοσοποιητικό

Τα παιδιά που ακολουθούν πλούσια σε ψάρια διατροφή, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αναπτύξουν καλύτερα τη λειτουργία του ανοσοποιητικού τους.

  • Άσθμα

Η τακτική κατανάλωση ψαριών, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης άσθματος στα παιδιά.

  • Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer

Οι ηλικιωμένοι που περιλαμβάνουν το ψάρι στη διατροφή τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια ή Αλτσχάιμερ στα γηρατειά τους.

  •  Μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης

Η κατάθλιψη συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.  Oι  άνθρωποι που τρώνε τακτικά ψάρια, μπορεί να μειώσουν την τάση προς κατάθλιψη.

Διατροφή , , ,