Φετουτσίνι με σάλτσα ‪Μύδιων‬

Φετουτσίνι με σάλτσα ‪ Μύδιων‬
Υλικά
  • 225 γρ βρασμένα ‪ μύδια χωρίς το κέλυφος
  • 6-8 ‪‎φρεσκοκατεψυγμένα μύδια με το κέλυφος τους
  • 225 γρ φετουτσίνι ή σπαγγέτι
  • 15 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • Θαλασσινό νερό
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Κλωναράκια μαϊντανού για γαρνιτούρα
Διαδικασία
  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες ,το κρασί ,τον τοματοπολτέ ,και όσο αλατοπίπερο θέλετε. Μόλις βράσουν ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  3. Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά al dente σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 30% Θαλασσινό Νερό και 70% Νερό βρύσης για 10-12 λεπτά .
  4. Προσθέστε στη σάλτσα τα μύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σιγοβράστε για 15 λεπτά .
  5. Σουρώστε τα ζυμαρικά και σερβίρετε .Περιχύστε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με μερικά μύδια με το κέλυφος τους και με κλωναράκια μαϊντανού.
Χρόνος

διάρκεια

Συνταγές