Chef Ντίνα Νικολάου

Chef Ντίνα Νικολάου

Ντίνα Νικολάου

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing στο Παρίσι, το πάθος μου για τη μαγειρική και τη γαστρονομία με έκανε να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στις σχολές «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».

Στο Παρίσι με την αδελφή μου Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANE (www.evievane.com).

Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 με τον «Πρωινό Καφέ» στον ΑΝΤ1.

Από το 2009 έως το 2011, στο Star με τους «Νηστικοί πράκτορες» και συνέχισα το 2012, με την εκπομπή«Στην κουζίνα με την Ντίνα».

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2013 ξεκίνησα να παρουσιάζω την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, γράφω στο περιοδικό «Γαστρονόμος.

Διδάσκω σε επαγγελματικές σχολές της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu).

Το βιβλίο μου, της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards), ενώ τα άλλα 6 βιβλία μου για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Το βιβλίο μου «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere».

Συμμετέχω συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Από το 2011 ξεκίνησα το δικό μου site (www.dinanikolaou.gr) το οποίο με φέρνει σε επαφή με τους φίλους της γεύσεις. Ανεβάζω τις συνταγές μου, προωθώ αγαπημένα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς-φίλους και συνεργάζομαι με πολλές εταιρείες που τα προϊόντα τους ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.

Χωρίς κατηγορία , , , ,