Ψάρι αλά Σπετσιώτα (πλακί)

Ψάρι αλά Σπετσιώτα (πλακί) Φλεριανός
Υλικά
  • 1 μεγάλο λευκό ψάρι φρεσκοκατεψυγμένο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κιλά ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι Θαλασσινό νερό (Mediterranea AGUA de MAR)
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
  1. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μία κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε Mediterranea  Θαλασσινό νερό, πιπέρι και το σκόρδο και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό.
  3. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί και στρώνουμε από πάνω τις φέτες ψαριών. Πάνω σε κάθε φέτα απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας που κρατήσαμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα.

Παραλλαγή: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια και πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες για πλουσιότερη γεύση και να το συνοδεύσουμε με λαχανικά.

Συνταγές , , , ,