Κοκκινόψαρο ή Σφυρίδα ψητή στο φούρνο με λαχανικά

Κοκκινόψαρο ή Σφυρίδα ψητή στο φούρνο με λαχανικά

Κοκκινόψαρο ή  Σφυρίδα ψητή στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά:

  • 1 Σφυρίδα ή Κοκκινόψαρο μεγάλο περίπου 1 κιλό
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 μικρό μπρόκολο κομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι . άσπρο κρασί
  • 2-3 κουτ. θαλασσινό νερό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι βασιλικό ή θυμάρι

Διαδικασία: Βάζετε πάνω στο ψάρι σας  από μισή φέτα λεμονιού. Το τοποθετείτε στη μέση ενός λαδωμένου πυρέξ  και του ρίχνετε λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε τα λαχανικά , με το κρασί, το λάδι, το πιπέρι και την ντομάτα. Τα  βάζετε γύρω από το ψάρι και τους προσθέτετε τα αρωματικά και τα κρεμμύδια.  Ραντίζετε με λίγες σταγόνες θαλασσινό νερό . Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Κάθε 10 λεπτά το ραντίζετε με το ζουμί του.

Συνταγές