Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Ψάρι αλά Σπετσιώτα (πλακί) Φλεριανός
Υλικά
Υλικά
• 4 φιλέτα ψάρι (πέρκα-μπακαλιάρο)
• 4 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
• 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
• 1 ντομάτα (κομμένη σε λεπτές φέτες)
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Διαδικασία

1.Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες ,κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό

2.Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά .Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες

3.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10- 15΄ μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό.

4.Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί , κρατάμε λίγο στην άκρη και στρώνουμε από πάνω τις φέτες ψαριών . Πάνω σε κάθε φέτα απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας που κρατήσαμε . Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο,σε κάθε φιλέτο ψαριού. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 15’ . Αφού ψηθεί αφήστε το για λίγο και μετά σερβίρετε .

Το ψάρι γενικά δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο και ειδικά όταν είναι φιλέτο.το πολύ 12′ ψησίματος κι αν είναι σε φέτες πάχους 1,5 εκ. χρειάζεται γύρω στα 15′ ψήσιμο για να μείνει ζουμερό.

Νέα, Συνταγές , , , , , ,