Spaghetti με θαλασσινά Φλεριανού

Spaghetti με θαλασσινά Φλεριανού

Spaghetti με θαλασσινά  Φλεριανού ,μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
Yλικά
• 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
• 100 γρ. μύδια με το κέλυφος
• ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)
• αλάτι – πιπέρι
• 2 σκ. σκόρδο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
• 4 μεσαίες τομάτες, τριμμένες

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε τις γαρίδες .
Τις αφήνουμε 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο , ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά και την ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το προσθέτουμε στο τηγάνι , ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα
Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και τις αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και περιμένουμε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα μύδια .
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και 1 λάιμ.

Συνταγές , , , , , ,